Servicearbete på Mina sidor

Torsdag den 13 juni kl. 20.30–23:30 pågår ett servicearbete på Mina sidor. Du kan inte logga in under tiden som arbetet pågår.

 

Kundservice har ändrade öppettider

På fredag 14 juni har vår kundservice öppet kl. 09–12 och kl. 14–15.


Utträde

För att avsluta din anslutning hos oss ska du anmäla om utträde. Det gör du enkelt via Min anslutning. Du får utträde tidigast sista dagen samma månad som vi får in din anmälan. Om du önskar utträde annat datum än sista i månaden ska du kontakta oss för mer information.

Byta till annan a-kassa

Du har rätt att räkna med medlemstiden när du byter till en ny a-kassa. För att det inte ska bli ett avbrott i ditt medlemskap ska du begära utträde den sista dagen i månaden. Du ska sedan ansöka om inträde hos nya a-kassan månaden efter. Detta för att du ska få sammanhängande medlemskap och kunna ansöka om inkomstbaserad ersättning om du blir arbetslös. Ett av villkoren för att kunna få inkomstbaserad ersättning är att du har varit med i en a-kassa i minst 12 sammanhängande månader.

Medlemskap i en a-kassa räknas alltid från och med den första dagen i månaden som du har ansökt om inträde. Om det uppstår ett avbrott i medlemstiden räknas tiden om på nytt från bytet till den nya a-kassan.

Utträde på grund av bristande betalning

Om du inte betalar din månadsavgift på 3 månader får du automatiskt utträde från oss på grund av bristande betalning. Du måste fortfarande betala månadsavgiften för alla månader som du varit ansluten hos oss, inklusive de 3 sista månaderna.

Uppdaterad: 2023-09-25


Snabblänkar

Gå med hos oss

Genvägar

 • Kontakta oss
 • Arbetslös
 • Ersättning
 • Beräkna ersättningsdagar
 • Väntetid
 • Om oss
 • Vår integritetspolicy
 • Logga in

  Mina sidor

  E-tjänsten för dig som redan har ersättning hos oss eller vill ansöka om ersättning.

  Min anslutning

  E-tjänsten för dig som är ansluten till oss. Här kan du se dina fakturor och dina inbetalda avgifter.

  Postadress

  Alfa-kassan
  FE 69
  938 88 Arjeplog